assyakirah.blogspot.com

Mencari Yang Tersirat Di Sebalik Yang Tersurat

Keajaiban Al-QuranAl-Quran kitab Allah yang dibaca, manakala kejadian alam adalah bukti kekuasaan Allah yang dilihat. Banyak penemuan moden ditunjukkan oleh Al-Quran sebelum ia dibuktikan oleh manusia.

Fakta menarik untuk dikongsi bersama :

Perkataan "Al-Barru" yang bermaksud daratan disebut sebanyak 12 kali (26.67 %) , berbanding perkataan "Al-Bahru" yang bermaksud lautan disebut sebanyak 33 kali (73.33%). Ini menepati teori geografi yang mengatakan 3/4 bumi adalah terdiri daripada air.

Perkataan "Al-Yaum" bermaksud hari disebut sebanyak 365 kali sama seperti bilangan hari di dalam setahun. Begitu juga perkataan "Al-Syahru" yang bermaksud bulan disebut sebanyak 12 kali sama seperti bilangan bulan dalam setahun.

Dan ada banyak lagi fakta yang tidak sempat disebutkan di sini...

0 ulasan:

Catat Ulasan

Cari

Demi Masa

Waktu Solat

Doa Nabi Daud a.s.

"Ya Allah, kurniakanlah aku cinta-Mu, cinta orang yang mencintai-Mu, dan amalan yang menyampaikanku kepada cinta-Mu. Ya Allah, jadikanlah cinta-Mu lebih aku cintai daripada diriku, keluargaku dan air yang sejuk."

Improving Your English

Match Up
Match each word in the left column with its synonym on the right. When finished, click Answer to see the results. Good luck!

 

Pengikut

Powered By Blogger