assyakirah.blogspot.com

Mencari Yang Tersirat Di Sebalik Yang Tersurat

Terkini Dari Ghaza : Israel Bakal Menerima Padah


Terkini : 10 tentera rejim Zionis mati , 30 cedera di tangan Brigade Qassam.

Selasa ,06/01/2009 -10 tentera rejim Zionis mati manakala 30 yang lain cedera parah akibat asakan serangan dari pihak Brigade Qassam , sayap ketenteraan Hamas malam tadi.

Sumber dari Qassam menyebut, para pejuangnya berjaya menarik perhatian tentera rejim Zionis mengepung sebuah rumah yang telah di pasang bom peledak. Setelah pasukan rejim mengepung kawasan rumah , pihak pejuang Qassam meledakkan bom.

Pasukan tentera rejim yang lengkap bersenjata yang berada di dalam rumah terperangkap dalam ledakan tersebut. 10 orang dipercayai terbunuh

Pihak Qassam berjanji, tentera rejim Zionis yang telah memasuki Gaza tidak akan pulang dengan selamat.

Zionis-Israel Bakal Menerima Kejutan.

Selasa ,06/01/2009 -Semua gerakan pejuang Palestin di Gaza menegaskan, mereka masih belum menggunakan seluruh kekuatan mereka dalam memerangi Zionis-Yahudi. Mereka bertekad untuk memberikan kejutan-kejutan dalam usaha menghancurkan Zionis-Yahudi.

Selepas 10 hari bertempur, gerakan pejuang memberikan kejutan dengan menggunakan senjata-senjata baru yang belum pernah digunakan. Antaranya ialah roket yang boleh mencapai sejauh 60km. Ini sesuatu yang tidak pernah terfikir oleh Zionis-Yahudi.

Selain daripada itu, tentera Yahudi juga tidak dapat untuk menangkis serangan yang ditujukan ke pesawat-pesawat mereka sungguhpun dilengkapi peralatan canggih. Para mujahidin menegaskan mereka tidak akan menggunakan keseluruhan kekuatan yang ada.

Brigade Izzuddin al-Qossam, sayap tentera Hamas hanya bersendirian dalam memerangi Zionis namun mampu membunuh 11 org tentera mereka. Ini suatu angka yang jauh lebih banyak daripada jumlah syuhada dari kalangan al-Qossam.

Brigade al-Qassam : Rejim Zionis bakal menerima bencana 'hujan' roket kami.

Penganalisis Zionis: Perjalanan Hancurkan Hamas Masih Panjang

Ikuti perkembangan terkini perang di Ghaza di sini, di sini dan di sini.

Ilmiah : Siapakah Sheikh Izzuddin Al-Qassam yang diambil sempena namanya untuk sayap ketenteraan HAMAS Briged Al-Qassam?

0 ulasan:

Catat Ulasan

Cari

Demi Masa

Waktu Solat

Doa Nabi Daud a.s.

"Ya Allah, kurniakanlah aku cinta-Mu, cinta orang yang mencintai-Mu, dan amalan yang menyampaikanku kepada cinta-Mu. Ya Allah, jadikanlah cinta-Mu lebih aku cintai daripada diriku, keluargaku dan air yang sejuk."

Improving Your English

Match Up
Match each word in the left column with its synonym on the right. When finished, click Answer to see the results. Good luck!

 

Pengikut

Powered By Blogger