assyakirah.blogspot.com

Mencari Yang Tersirat Di Sebalik Yang Tersurat

Al-Wajibat Akthar Minal Awqat

Kalaulah blog ini sebuah rumah, nescaya banyak sawang dan habuk memenuhi ruangan ini. Sudah hampir 4 bulan blog ini tidak diupdate. Kekangan masa yang begitu menghimpit, selain daripada kebuntuan idea antara sebab blog ini tidak terusik. Apapun, terima kasih kepada sahabat-sshabat yang sudi bertandang menjenguk rumah ini. Akan saya khabarkan berita sejak sekian lama menghilang.

Sekarang saya mengajar di Kolej Teknologi Darulnaim, Pengkalan Chepa, Kota Bharu, Kelantan. Alhamdulillah dapat menambah ilmu dan pengalaman apabila ditaklif mengajar subjek seperti Fiqh Jinayat, Tarikh Tasyri', Hifzul Quran dan Al-Masodir li Ad-dirasat Al-Islamiyah.Bagi yang belum pernah mendengar tentang kolej ini, boleh layari : http://www.ktd.edu.my. Pengambilan pelajar baru masih lagi dibuka kerana pendaftaran pelajar baru panggilan ketiga akan diadakan pada 13 Julai 2010.

Mengimbangi antara kerjaya, dakwah dan rumahtangga sememangnya memerlukan kebijaksanaan dan pengurusan masa yang berkesan. Banyak perkara yang perlu dilakukan  dalam satu-satu masa.Kelalaian akan mengundang kepincangan dalam melaksanakan tanggungjawab yang tergalas di bahu.  Oleh itu, doakan saya dapat menjadikan setiap detik yang dihabiskan sepanjang umur ini menjadi ibadah dan saham di akhirat sana.

Kita sudah berada di bulan Rejab. Tak lama lagi Sya'ban dan Ramadan akan menjelma.

Allahumma barik lana fi Rajab wa Sya'ban wa ballighna Ramadhan, Amin...

0 ulasan:

Catat Ulasan

Cari

Demi Masa

Waktu Solat

Doa Nabi Daud a.s.

"Ya Allah, kurniakanlah aku cinta-Mu, cinta orang yang mencintai-Mu, dan amalan yang menyampaikanku kepada cinta-Mu. Ya Allah, jadikanlah cinta-Mu lebih aku cintai daripada diriku, keluargaku dan air yang sejuk."

Improving Your English

Match Up
Match each word in the left column with its synonym on the right. When finished, click Answer to see the results. Good luck!

 

Pengikut

Powered By Blogger