assyakirah.blogspot.com

Mencari Yang Tersirat Di Sebalik Yang Tersurat

Dari Bumi Malaysia..

Assalamualaikum wrt wbt

Salam rindu buat sahabat-sahabiat dan adik-adik di Mesir serta seantero dunia. Sedar tak sedar sudah sebulan saya berada di Malaysia. Buat yang masih belum menerima perkhabaran daripada saya, saya sekarang berada di Perak. Masih dalam proses selesaikan urusan peribadi dan keluarga. Sudah melawat abang di Kedah sebanyak 2 kali. Abang saya disahkan mengidap penyakit kanser yang kritikal sejak akhir tahun lepas. Walaupun doktor seakan-akan surrender, namun kami sekeluarga terus berusaha dengan perubatan alternatif. Macam-macam ubat sudah dicuba, namun nampaknya ada tindakbalas positif dengan ubat terakhir yang dicuba dari luar negara. Doa-doalah keadaan beliau semakin sembuh. Betullah kata orang, kanser adalah penyakit psikologi. Semangat dan keyakinan pesakit mesti dibangunkan. Yang mendatangkan penyakit dan yang menyembuhkan adalah Allah. Keyakinan, usaha, doa dan tawakkal kena sentiasa beriringan. Ajal manusia di tangan Tuhan. Selagi belum sampai masanya, kita seharusnya tidak mengalah dan berputus asa untuk terus beramal dan berusaha.

Dalam kesempatan ini juga, ucapan takziah dititipkan buat keluarga Allahyarham Ustaz Khairul Azhar Kamaruddin, mantan Penasihat PMRAM atas pemergian Allahyarham ke rahmatullah semalam kerana denggi berdarah. Allahyarham meninggalkan seorang balu dan 2 orang anak serta anak ketiga yang masih di dalam kandungan isterinya. Semoga Allah mencucurkan rahmat ke atas roh Allahyarham dan ditempatkan bersama para syuhada', anbiya' dan solihin.
Beliau telah pergi mengadap Allah, Pemilik Yang Dicintai, kelak giliran kita pula menyusul selepas ini, entah bila tidak kita ketahui. Justeru, sama-samalah kita beramal untuk akhirat tanpa bertangguh lagi. Inna lillah wa inna ilaihi raji'un...Al-Fatihah!

0 ulasan:

Catat Ulasan

Cari

Demi Masa

Waktu Solat

Doa Nabi Daud a.s.

"Ya Allah, kurniakanlah aku cinta-Mu, cinta orang yang mencintai-Mu, dan amalan yang menyampaikanku kepada cinta-Mu. Ya Allah, jadikanlah cinta-Mu lebih aku cintai daripada diriku, keluargaku dan air yang sejuk."

Improving Your English

Match Up
Match each word in the left column with its synonym on the right. When finished, click Answer to see the results. Good luck!

 

Pengikut

Powered By Blogger